21 Haziran 2016 Salı

10 Günde Kirpik Uzatma

Merhabalar;

Bu yazıda sizlere dökülen kirpiklerimi nasıl uzattığımı anlatacağım.

Şöyle ki ben göz makyajını çok seviyorum. Özellikle rimel kullanmaya bayılıyorum. İtiraf edeyim bazen de makyajımı çıkarmadan uyuyordum. Tabi bunun sonucunda da kirpiklerim döküldü. Gür ve uzun kirpiklerim vardı ama inanın o kirpiklerden eser kalmadı. Makyajımı her çıkarışımda kirpiklerim çifter çifter gitti. İyice zayıfladı. Ben de artık bu duruma dayanamayıp kirpiklerimi tekrar uzatmaya ant içtim. Araştırmaya başladım ve biiirrr sürü yöntem buldum. Araştırmamın sonucunda bütün bilgileri birleştirerek bir kür geliştirdim. Her gece yatmadan düzenli olarak uyguladım ve sonuca inanamadım. 10. günden itibaren kirpiklerim kalınlaştı ve kirpiklerime bakınca yeni çıkmaya başlayan kirpiklerimi gördüm. daha 10 gün olmasına rağmen uzamıştı kirpiklerim. Bu kürün tam faydasını görmek için 1.5-2 ay kullanmak gerekiyor. Sabır isteyen bir durum ve düzenli uygulamazsanız bir faydasını göremezsiniz. Kirpik uzatma kürümün tarifi :


  • 1 tatlı kaşığı hint yağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı
  • 1 tatlı kaşığı E vitamini ampulü
Eveet malzemelerimiz bu kadar :) Bu yağları temiz bir kapta karıştırıyoruz ve kullanıma hazır hale getiriyoruz. Şimdi nasıl uygulanacağını ve bu süre boyunca nelere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek yazıyorum :


  • Kürün yatmadan önce uygulanması gerekiyor. Gündüz uygularsanız sürdüğünüz yağlı karışım gözünüze girebilir ve yakabilir. Bu yüzden gece uygulamanız daha iyi olacaktır.

  • Kürü uygulamadan önce makyajınızı çıkarmalısınız. Yani gözleriniz temiz olmalı. Ben uygularken makyajımı çıkarıyorum ve Dalin bebek şampuanı ile gözlerimi yıkıyorum. Böylece kirpik diplerimde kalan makyaj, makyaj temizleme suyu gibi kalıntılardan kurtuluyorum. Kirpiklerin uzamasını engelleyen faktörlerden biri de kirpik diplerindeki kalıntılardır. Diplere birikerek tıkarlar. Bu yüzden olabildiğince iyi temizlenmeli.

  • Gözler temizlendikten sonra bir pamuklu kulak çubuğu yardımıyla, nazikçe bu karışımı gözünüze sürün. Kirpik diplerinize sürdüğünüz kadar uçlarına da sürün. Çünkü bilinenin aksine kirpikler sadece diplerinden beslenmez, uçlarından da beslenir.

  • Sürerken çok fazla sürmemeye dikkat edin aksi takdirde gözünüz yanabilir.

  • Sürdükten sonra elinize yağ bulaştıysa yanaklarınıza vs. değdirmemeye dikkat edin. Zira oldukça etkili bir kür ve dokunduğunuz yerdeki tüyleriniz uzayabilir :))

  • Sabah uyanınca yüzünüzün tamamını yıkamadan gözlerinizdeki yağı temizleyin. Yani yağı yaymayın yüzünüze. Bir önceki madde burda da geçerli yani :)

  • Sabahları gözünüzdeki yağı ılık su ile temizleyebilirsiniz. Ben bebek şampuanı ile gözlerimi yıkıyorum. Yağdan eser kalmıyor :)

  • Gözünüzü yıkadıktan sonra mümkünse kurulamayın. Kendi kendine kurusun. Hatta gün içinde bir kaç defa gözlerinizi ıslatıp kendi kendine kurumaya bırakırsanız kirpikleriniz daha çabuk uzar.

  • Bu süreçte mümkün olduğunca rimel kullanımınızı kısıtlayın.
Hepsinden önce şunu unutmayın. Uzamazsa da uzamasın kirpikleriniz. Sizden önemli değil. Şu"kadın dediğinin kaşı gözü güzel olmalı" gibi lafları kulak arkası edin. Önemli olan sizsiniz ve değerlisiniz.

Mutlu kalmanız dileğiyle...

Ritüel de Beauté - Siyah Nokta ve Kir Temizleyici Burun Bandı

Merhabalar,

Bu yazıda yukarıda adı yazan, BİM'de satılan ve son zamanlarda baya popüler olan siyah nokta temizleyici burun bandıyla ilgili düşüncelerimden bahsedeceğim.

Son zamanlarda herkesten duyduğum bir ürün kendisi. Ben de bu ilgi alaka nedir, nasıl bir numarası var diye bu ürünü aldım. Malum siyah noktalarımız başımızın belası. Onlardan kurtulmak için neler neleer deniyoruz. Meşhur burun bandımız : 

Fiyatı 4 TL civarıydı. İçinde 6 adet var ve hayvanlar üzerinde deney yapmıyorlar ki bu büyük bir artı. Ambalajının üzerinde boya, paraben ve koruyucu olmadığına dair bilgi mevcut.Ben büyük bir heves ve heyecanla denedim bu bandı fakat sonu hüsran oldu. Evet kir çıkarıyor ama öyle çok değil. İlk denemede olmayınca bir kaç gün sonra 2. bir şans verdim. Hatta 3. şansı da verdim ama ıı-ııhh olmadı. 

Bir kere doğru dürüst yapışmıyor, boşluk kalıyor burnumda fazlasıyla. Ne kadar bastırsamda geçmiyor. Kokusu da biraz kötü geldi bana. Kuruduktan sonra çıkardığı kir çok memnun etmedi beni. Hemen hemen aynı fiyata bu üründen daha iyi kir çıkaran burun bantları da var. Çok kötü bir ürün değil tabiki. Benim beklentilerimi karşılayamadı. Hem de hiç.

Uzun lafın kısası, bir daha almam ben bu ürünü hatta kalanları anneme abime falan yapıştırırım :)

Mutlu, sağlıklı ve bakımlı günler dilerim :)