8 Temmuz 2016 Cuma

PRIORI DAİLY DEFENSE SPF 30 Güneş Koruyucu

Merhabalar ,

Bu yazıda Priori markasına ait güneş kreminden bahsedeceğim. 2 yıl önce lazer epilasyona gittiğim yerden önermişlerdi bu kremi. Ben 89 TL ye almıştım. Almak isterseniz nereden temin edebilirsiniz diye araştırırken Dermoeczanem'in sitesinde 60 TL'ye buldum. İncelemek isterseniz tık tık. Eğer bu kremi merak ediyorsanız, almayı düşünüyorsanız gerekli bilgileri yazının devamında bulabilirsiniz.

Güneş kremi kullanmanın önemini biliyorsunuz. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak da gittikçe zorlaşıyor. Çünkü piyasa binlerce ürünle dolu. Her birini deneyip en iyisini bulmaya çalışmak zaten imkansız. Durum böyle olunca en iyi yol kullanana sormak oluyor.



Krem 75 ml ve inanılmaz uzun dayanıyor. Ben bu ürünü 1.5 yıl kullandım ve hiç yeni almadım. Bir kere aldım ve baya uzun süre gitti. Zaten sürerken nohut kadar belki daha az sürüyoruz. Bu yüzden baya gidiyor. 

Güneş kremi 30 fakörlük koruma içeriyor ki çok hassas ve beyaz tenli değilseniz 30 faktörlük koruma yetiyor. Üstüne çıkmayın derim ben. Çünkü faktör yükseldikçe içeriğindeki kimyasallar da artıyor malum. Ayrıca krem su bazlı. Her cilt tipine uygun olduğu yazıyor. Güneşe çıkmadan 15 dk. önce tampon hareketlerle yüzümüze uyguluyoruz. 2 saatte bir yeniliyoruz kremi. 



Şimdi bu bilgiler iyi güzel hoş da bakalım kullanınca neler oluyor ? Ben kremden memnun kalmadım ne yazık ki. Çünkü yüzüme sürüyorum, bir kaç dk. sonra parlamaya başlıyor cildim. Ayrıca sivilce çıkmayan yüzümde tek tük sivilce çıkarıyordu. Bu yüzden sevmedim. Peki neden o kadar zaman bunu kullandım ? Çünkü kremi sürdüğümde bembeyaz olmuyordum. İnce bir yapısı var. Cilt tarafından güzel emiliyor, öyle beyazlık falan bırakmıyor. Yapış yapış olmuyor. Bunlar genellikle çoğu güneş kreminde yaşadığımız şeyler. Başka krem denemeye de cesaret edemedim en azından beyazlatmıyor diyordum. Ama sonra sivilcelere dayanamadım ve yeni bir güneş kremi aldım. Onun yazısını da buradan bulabilirsiniz. 

Bu yüzden kremi kullanmadım artık. Annemde de aynı krem var, onun cildi de benimki gibi karma ama o bayıla bayıla kullanıyor. Çok seviyor. Gördüğünüz gibi artıları ve eksileri mevcut. Artık karar sizin :)

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Sağlıklı kalıın :)