23 Haziran 2016 Perşembe

Gözenek Sıkılaştırmak İçin Öneriler

Merhabalar;

Çoğu kadın kaymak gibi, pürüzsüz ve sıkı bir cildin hayalini kurar. Genç görünmenin yolu güzel bir ciltten geçer çünkü. Pekiii bizi bu yolda hep hüsrana uğratan geniş gözeneklerin üstesinden gelmek ister misiniz ? Cevabınız evetse bu yazı tam sizlik :)

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki gözenekler tamamen yok edilemez, edilmemelidir de. Çünkü bu küçük delikler cildimiz için faydalı. Gözenekler, tahmin edeceğiniz üzere yağlı cilt tiplerinde ve ileri yaştaki ciltte daha çoktur. Gözeneklerin birçok sebebi vardır. Yağlı beslenme, genetik etkenler, stres, UV ışınları, bazı ilaçlar, yüzü temizlememek bu sebeplerden birkaçıdır. Kısacası herhangi bir sebepten ötürü yüzde sebum üretimi artar, buna bağlı olarak gözenekler de artar. Artan gözenekler temizlenmezse içlerine yağ, kir dolar ve sonuç olarak akneye eğilimli, bol siyah noktalı bir cilt elde edersiniz. Şimdi geniş gözenekli ciltler için önerilere gelelim:

  • Her gün 1.5-2 litre su tüketmeye özen gösterin. Su cildin elastikiyetini arttırır ve cilt sıkılaşır.

  • Trans yağlı yiyeceklerden, stresten uzak durun. UV ışınlarından korunmak için kaliteli bir güneş kremi kullanın.

  • Cildinizi temiz tutun. Kir, gözeneklerin genişlemesine neden olur.Her gün, cilt tipinize uygun bir yıkama jeli veya köpüğüyle yüzünüzü yıkayın. Bu düzeni oturtmaya çalışın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra sıkılaştırıcı tonik, cildiniz yağlıysa A vitamini ve salsilik asit içeren krem kullanın. Böylece yüzünüzde yağ üretimini dengelemiş olursunuz. Eğer yağlı cilde sahip değilseniz cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanın. Haftada bir ya da iki haftada bir kere yüzünüze buhar banyosu yapın. Buhar banyosu ile cildiniz çok iyi temizlenir.

  • Yüzünüzü yıkarken ılık suyla durulayın. En son sıkılaştırma için soğuk suyla yıkayın.

  • Soda iyi bir sıkılaştırıcıdır. Eskiden kadınlar soda ile yüzlerini yıkarlarmış. Siz de yüzünüzü yıkayabilir, Bir parça pamuğa dökerek tonik olarak kullanabilir ya da dondurarak yüzünüzde gezdirebilirsiniz. Düzenli kullanım sonunda gözenekleriniz sıkılaşır.

  • Sıkılaştırıcı tonik olarak doğal gülsuyu kullanabilirsiniz. Sabah akşam tonik olarak kullanabilir ya da dondurarak yüzünüze sürebilirsiniz.

  • Buz parçasını da günde bir kez kullanarak gözeneklerin görünümünü azaltabilirsiniz.

  • Satın aldığınız toniğin sıkılaştırıcı özelliğinin olmasına dikkat edin. Ben Himalaya Herbals markasının Purifying Neem toniğini kullanıyorum ve cidden etkili bir sıkılaştırıcı. 
Doğal yollardan gözeneklerinizi sıkılaştırmak isterseniz bir de şunları deneyin :

  • Yumurta akı : Yumurta akını yüzünüze sürün. Kuruyana kadar bekleyin. Kuruyunca yıkayın. Haftada 2 kez kullanılabilir. Gözeneklerinizi küçültür ve aknelerin azalmasını sağlar.

  • Karbonat : 1.5-2 yemek kaşığı karbonatı kremsi bir yapı elde edecek kadar suyla karıştırın. Yüzünüze sürdükten sonra 5 dakika kadar sonra yıkayın.haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

  • Yoğurt : İnce bir tabaka halinde uygulayın ve 10 dk. beklettikten sonra yıkayın. En az 1 ay boyunca haftada 3-4 kez uygularsanız sonuç aldığınızı göreceksiniz. Yoğurt içeriğindeki laktik asit sayesinde kiri arındırır, ölü hücreleri temizler.

  • Salatalık : 1 adet salatalığı rendeleyip suyunu çıkarın. Bu suyu bir süre soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletin. Bir pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayın. 15-20 dakika sonra soğuk suyla yıkayın. Bu suya birkaç damla limon da ekleyebilirsiniz. Ancak limon ekleyecekseniz gece yatmadan önce yapın. Ertesi gün mutlaka güneş kremi kullanın. Çünkü limonun içindeki asitler çok güçlüdür ve UV ışınlarıyla birleşince cildinizde leke yapabilir. Bu yüzden gece uygulamanızı tavsiye ederim.

  • Kil maskesi : Yüzdeki fazla yağı dengeleyerek gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Bazı kozmetik markaların kil maskesi mevcuttur. Ben Dermokil'in kil maskesinden memnunum. Dilerseniz kil ve suyu karıştırarak kendi maskenizi yapabilirsiniz. 

  • Her akşam yatmadan önce nemlendirici kreminizi sürerken yüzünüze yetecek kadar aldığınız kreme 1-2 damla limon sıkın. Mümkünse yeni kestiğiniz bir limon olsun. Daha etkili olur. Bu şekilde daha basit bir sıkılaştırıcı elde edebilirsiniz. Bunu sadece gece yapın ve ertesi gün yüzünüzü iyice yıkayıp güneş kremi kullanın.

Uzun bir yazı oldu ama mevzu derin olunca tabi :)
Okuduğunuz için teşekkürler..

Mutlu günler dilerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder